UNICEF

UNICEF er en organisation, der blev oprettet af de Forenede Nationer (FN) i året 1946. 2. Verdenskrig havde nemlig forsaget en masse ødelæggelser, og var skyld i at rigtig mange mennesker var sårede, syge og sultne. UNICEF skulle afhjælpe dette problem, og det er faktisk også omkring dette årstal, at andre store nødhjælpsorganisationer er blevet oprettet.

UNICEF er i dag en af de største nødhjælpsorganisationer i verden, og deres brand er meget stærkt. De er desuden FNs børnefond siden 1953. Deres arbejde med børn har fået dem til at blive den mest indflydelsesrige og største organisation, der hjælper børn.

Det vigtigste ved UNICEF er, at de kører efter princippet hjælp til selvhjælp. Det vil sige, at de fokuserer meget på at den befolkning de er i gang med at hjælpe, kan hjælpe sig selv. Derfor bliver der skudt penge i projektet i det enkelte land, og de penge kommer blandt andet fra regeringen i landet. Meget af det praktiske arbejde bliver udført af befolkningen, og dermed bliver de også oplært til at kunne varetage forskellige opgaver. På den måde får befolkningen eksempelvis ikke kun en god infrastruktur, men også erfaring med i bagagen.

Når UNICEF blandt andet hjælper med at opbygge infrastrukturen, så er det for at opbygge et samfund, der kan klare sig selv. Det er nemlig svært at hjælpe et land, hvor vejene ikke er holdbare, og transport foregår langsomt. Tingene skal helst gå hurtigt, hvis man gerne vil have hjulpet et samfund op på benene på den hurtigst mulige måde. Dertil hjælper de selvfølgelig børnene med både uddannelse, kost og logi.

Selvom UNICEF er startet af FN, og man skulle tro at det var en del af FNs økonomi, så er det altså stik modsat. UNICEF får nemlig ingen penge fra FN, da deres budgetter udelukkende består af frivillige bidrag. Det vil sige, at selv det mindste bidrag kan mærkes hos UNICEF, og ikke mindst hos de mange børn, der bliver hjulpet i hele verden.

Hvis du gerne vil hjælpe børn, så alle får en lovende fremtid, så kan du donere til UNICEF. UNICEF er som førnævnt den mest indflydelsesrige børnefond, og de er dagligt i kontakt med alt fra lokale organisationer til regeringer i diverse lande. Desuden er UNICEF aktiv i 156 lande, så det er ikke kun bestemte områder i verden, som UNICEF har sit fokus på.

Du kan læse mere om UNICEF her.