Stop Fattigdom

Fattigdom er et yderst svært og tilbagevende problem. Det er nemlig ekstra svært, når man kan være fattig på flere niveauer. Et af niveauerne er selvfølgelig adgangen til kost og logi. Dette er hvad de fleste mennesker betegner som fattigdom. Kost og logi er en menneskeret, og har man ikke adgang til dette, så er man altså fattig. Dette hænger typisk sammen med at man lever for under 5 kroner om dagen.

Fattigdom har været i medierne utallige gange, og man har sendt uanede mængder penge til f.eks. Afrika. Faktisk kom der for nylig en rapport, der viste at der var blevet sendt 500 milliarder dollars til Afrika. Dette beløb svarer altså til 2,5 billioner kroner. Det er næsten 4,5 gange større end hele Danmarks indtægter i året 2010.

Fattigdommen er dog stadig stor i både Afrika, men også i resten af verden. Afrika har nemlig ikke monopol på fattigdom, da der findes rigtig mange fattige mennesker overalt i verden. Selv i Danmark findes der fattige mennesker, men det er kun nogle meget få der er præget af ekstrem fattigdom.

Et af de andre niveauer af fattigdom, er den såkaldte materialistiske fattigdom. Når man ikke kan købe ting, som resten af samfundet let køber. Det kan f.eks. være nyt tøj eller f.eks. en smartphone. Når alle børnene i dit barns klasse har noget bestemt, men dit barn ikke har det pga. familiens økonomi, så kan dette altså også kaldes for en slags fattigdom. Det er dog ikke en ligeså kraftig og slem fattigdom, som de mennesker der skal kæmpe sig til ét enkelt måltid mad om dagen.

Som vi nævnte før, så er der givet utrolig store mængder penge til kampen imod fattigdom, men så kan den kvikke læser af denne artikel nemt stille spørgsmålet: Hvorfor er der så stadig fattigdom?

Fattigdom skyldes et helt samfund. Hvis samfundets magthavende kun har egoistiske formål, som det er tilfældet i mange afrikanske lande, så bruger de penge til fornøjelser og f.eks. våben. Det vil sige, at de penge de får ryger direkte tilbage til de vestlige lande, når de magthavende køber produkter og ydelser fra udlandet. Disse penge blev i sin tid givet, med det formål at de skulle bruges i det pågældendende lande til bekæmpelse af blandt andet fattigdom.

Nu har man heldigvis en anden tilgang til at stoppe fattigdommen, for nu giver man ikke pengene til de magthavende i de fattige lande. Nu står nødhjælpsorganisationerne for opbygningen af et helt samfund. De hjælper til med infrastruktur, transport, kost og logi. Missionen er at hjælpe de fattige med at hjælpe sig selv, så de en dag slet ikke behøver nødhjælp.

Hvis du gerne vil stoppe fattigdommen, så kan du støtte de forskellige projekter igennem nødhjælpsorganisationerne.

Folkekirkens Nødhjælp
Folkekirkens Nødhjælp er en dansk stiftet hjælpeorganisation, som startede med at hjælpe folk fra 1. Verdenskrig. Dog udvidede man senere hen, og nu hjælper man alle de steder, hvor der er brug for hjælp. Selvom det er folkekirken, der står for det, så er det ikke kun hjælp til kristne. Man hjælper alle mennesker. Læs mere om Folkekirkens Nødhjælp her.

Røde Kors
Røde Kors er en af de ældste hjælpeorganisationer i verden, da den blev startet helt tilbage i år 1863. Siden da har medlemstallet på medlemmer og frivillige sneget sig op over 10 millioner. Desuden har hjælpeorganisationen modtaget Nobels fredspris tre gange. Læs mere om Røde Kors her.