Stop dyremishandling

Dyr har været misbrugt som arbejdskraft i århundreder, ja sågar endda i årtusinder. Det er faktisk først i de seneste 100-200 år, at vi er begyndt at holde kæledyr på samme vis, som vi gør nu. Det kan godt være at man førhen har holdt kæledyr, men der var det kun forbeholdt rige og man gjorde det på en lidt anden måde. Nu om dage har man et virkeligt bånd imellem kæledyr og ejer, og båndet er ofte så stærkt at følelserne for ens kæledyr er at sammenligne med følelserne man kan have for et barn.

Der er desværre rigtig mange mennesker overalt i verden, som mishandler deres dyr. De ser ikke dyrene som værende levende mennesker, men snarere slaver som skal bruges til alt muligt. Det er opsigtsvækkende når man ser billeder og videoer af mennesker, som direkte mishandler og torturerer deres dyr. Der har været flere af disse sager i medierne, og der har endda været en masse lignende sager i Danmark.

Når man læser sådan en nyhed eller ser sådan noget i fjernsynet, så står man tilbage med følelsen at man ikke kan gøre noget. Det er også hårdt at se på sådan noget, når man selv har et kæledyr, som man vil beskytte så godt man kan. Det er dog en forkert tankegang, at tænke, at man ikke kan gøre noget. Man kan sagtens støtte kampen imod dyremishandling.

Du kan hjælpe med at stoppe dyremishandling på flere forskellige måder, f.eks. kan du underskrive forskellige underskriftindsamlinger online, som kræver et større indgreb imod mishandling af dyr. Disse indsamlinger af underskrifter er dog kun indflydelsesrige i Danmark, og dyremishandling i udlandet vil ikke blive påvirket på samme måde som dyremishandling i Danmark.

Hvis du gerne vil hjælpe med at stoppe dyremishandling i hele verden, så er der nogle hjælpeorganisationer, der taler dyrenes sag. Disse hjælpeorganisationer gør alt for at presse f.eks. virksomheder der ikke behandler dyr ordentligt til at give dyr bedre velfærd. Der er selvfølgelig også andre tiltag, som hjælpeorganisationer kan tage i brug, for at stoppe dyremishandling i verden.

Du kan læse meget mere om de forskellige hjælpeorganisationer, der støtter kampen imod mishandling af dyr, og du kan derefter vurdere hvilken organisation du gerne vil støtte. Husk på, at uanset hvilken hjælpeorganisation du støtter igennem vores hjemmeside, så vil pengene blive brugt på det projekt som du donerer penge til.

Der er mange dyr ude i verden der har brug for hjælp, og netop dit bidrag kan gøre en forskel, så dyremishandling måske en dag bliver et levn fra fortiden.

WSPA
WSPA, også kendt som World Society for the Protection of Animals, er en hjælpeorganisation, som bruger sine kræfter på dyr. De gør alt for at fjerne dyremishandling i verden, mens de samtidig forøger dyrevelfærden i mange lande, så dyr også kan få det bedre her i verden. Læs mere om WSPA her.