Red naturen

Du har nok hørt at vi skal redde naturen fra rigtig mange mennesker, og ikke mindst fra medierne. Men hvorfor er det lige at naturen skal reddes, de danske skove står da stadigvæk hvor de er?

Det er rigtigt at de danske skove stadigvæk står, men spørgsmålet er om de stadig er her om f.eks. 20-30 år. Selvom der er en lang årrække til det måske bliver et problem, så skal vi huske på fremtiden og de næste par generationer. Det kan godt være, at vi lige nu kan tage en tur ude i skoven og nyde den friske luft, men om den selvsamme skov kommer til at eksistere i fremtiden er helt op til os selv.

Rapporter afslører at samlet set så forsvinder der skov på størrelse med en fodboldbane hvert sekund, mens andre data viser at der fældes ca. 5 til 6 milliarder træer årligt på verdensplan. Det er altså utroligt meget skov der årligt forsvinder fra jordens overflade. Det er vigtigt at vi ikke fælder flere træer end vi planter. Det er desuden også vigtigt ikke at fælde uerstattelige træer, som man blandt andet finder i regnskoven. Nogle af træerne er flere hundrede år gamle, og gemmer på endnu skjulte ingredienser til brug i blandt andet udviklingen af ny medicin.

Naturen omfatter ikke kun træer, men også hele den økologiske cyklus, såsom havene og dyrelivet. Hvis man skal redde naturen, så er missionen sådan set at man renser og plejer naturen overalt. Det kan f.eks. være koralrevene, som skal beskyttes, for ellers vil man miste dem. Sådanne ting skal der selvfølgelig også tages forbehold for.

Hvis du gerne være med til at redde naturen, og beskytte naturen så de næste generationer også kan nyde godt af den, så er det nu du skal støtte forskellige hjælpeorganisationer. Støtter du hjælpeorganisationer, der aktivt går ind i kampen for naturen, så hjælper du også med til at modvirke den globale opvarmning.

Den globale opvarmning og klimaet er altid på dagsordnen for hjælpeorganisationerne, så din donation vil bidrage til kampen imod global opvarmning.

Andre ting som hjælpeorganisationerne også gør, er at de prøver at frede bestemte områder for blandt andet industri. Det vil sige, at når først sådan et område er fredet, så har man mere eller mindre lavet en komplet beskyttelse imod industri.

Der findes faktisk en hel liste af projekter, som naturelskende hjælpeorganisationer hjælper til med, og det er bare om at støtte de forskellige hjælpeorganisationer, så naturen bliver bevaret for fremtidige generationer. Vi mennesker skylder jorden rigtig meget, og det mindste vi kan gøre, er at passe godt på den mens vi er her.

Red orangutangen
Red Orangutangen er en organisation, som arbejder på, at bevare verdens bestand af orangutangner.Du kan læse mere om, hvordan du kan adoptere en orangutang her.

WWF – Verdensnaturfonden
WWF – Verdensnaturfonden, som blev stiftet i 1961, er en af de største natur-hjælpeorganisationer. WWF gør alt for at bevare naturen, så menneskets næste generationer også kan nyde den flotte natur på jorden. Læs mere om WWF – Verdensnaturfonden her.