Red Barnet

Red Barnet er en del af den engelske organisation ”save the children”. Save the children blev oprettet af englænderen Eglantyne Jebb i 1919. Den danske afdeling blev grundlagt i 1945 og havde dengang omkring 15.000 medlemmer. i 2010 samlede Red Barnet 87 millioner kroner ind til Afrikas unge, og efter jordskælvet i Haiti har over en halv million børn modtaget nødhjælp fra Red Barnet.

I den danske afdeling er det Mimi Jacobsen, forhenværende formand for Centrum Demokraterne, der er generalsekretær for Red Barnet. På Red Barnets hjemmeside kan der findes interviews med Mimi Jacobsen om Red Barnets arbejde. Siden Red Barnet blev grundlagt har organisationen hjulpet millioner af børn og voksne rundt om i verden.

Det der skiller Red Barnet ud fra de fleste andre hjælpeorganisationer er, at Red Barnet i høj grad også fokuserer på hvad der sker indenfor landets grænser, og hvordan FN’s konventioner for børnerettigheder bliver håndhævet her i landet. Red Barnet organiserer udflugter og aktiviteter for de børn i Danmark, som er dårligt stillede. Derfor er Red Barnet med til et sørge for at de børn der har det svært, kan komme lidt lettere igennem hverdagen. Som Jacobsen selv siger det i interviewet på organisationens hjemmeside, så ligger en stor del af Red Barnets opgave som hjælpeorganisation i at råbe op, når FN’s børnerettigheder ikke bliver overholdt.

Derudover har Red Barnet gjort en kæmpe indsats i Haiti og Pakistan efter de frygtelige naturkatastrofer som har ramt de to lande. Her består Red Barnets opgave i at bringe nødhjælp ud til dem der har mest brug for det, stille læger til rådighed og sørge for rent vand og mad. Det er nu, takket være Red Barnet, blevet muligt for børn under fem år og deres mødre at gå gratis til lægen. I Bangladesh har børnearbejdere fået mulighed for, at gå i skole sideløbende med bedre arbejdsvilkår. Projekter som disse er enormt omfattende fordi der ikke ”bare” er tale om nødhjælp, men ændringer i et lands samfundsstruktur, men det er også disse ændringer og den form for hjælp som virkelig giver resultater på lang sigt.