Oversvømmelser i Pakistan

Vi lever sandelig i en tid hvor der er mange naturkatastrofer. Når man snakker om naturkatastrofer, så forbliver oversvømmelserne i Pakistan klistret fast på vores nethinde. Det var nemlig den værste oversvømmelse i Pakistans historie siden 1929, og selvom der er gået ca. 70 år siden da, så kan man aldrig forebygge og forberede sig på oversvømmelser. Netop derfor kunne man ikke undgå Oversvømmelserne i Pakistan i 2010.

Oversvømmelserne dræbte ca. 800 mennesker i Pakistan, men berørte op mod 1 million mennesker. Det var altså mennesker, som så deres huse blevet taget af den stærke vandstrøm. Eftersom mange af husene i området ikke var gearet til at modstå sådanne store oversvømmelser, så resulterede det i en endnu større katastrofe.

Hele verden samt FN pointerede vigtigheden af hjælp til området og satte straks nødhjælpsorganisationer mod Pakistan, så man kunne begrænse omfanget af katastrofen. Selvom der blev samlet en hel masse penge ind til Pakistan, så er det langt fra alle der er kommet sig over katastrofen.

Nødhjælpen, renoveringen og genopbygningen af områderne efter oversvømmelserne er stadig i gang, og der er derfor stadig hårdt brug for donationer til Pakistan. Nødhjælpsorganisationerne kører nemlig på frivillige donationer, og der er rigtig mange af organisationerne, der ikke får faste beløb fra andre end private personer og virksomheder. Det er derfor altafgørende at vi alle sammen hjælper til med genopbygningen af Pakistan og andre lande, da vi også ville få den samme hjælp, hvis det skete for os.

Nu er der nok nogle der tænker, at det aldrig sker i Danmark, men med de ændringer som vejret oplever hvert år, så er der intet land der kan være sikker. Senest er der oversvømmelserne i København, som kunne have gået hen og blevet en regulær katastrofe, hvis regnen ikke var ophørt. Havde vi oplevet en større oversvømmelse i hele København, så ville vi med garanti have modtaget hjælp fra andre lande. Især nødhjælpsorganisationer ville nå ud først, og hjælpe københavnere i nød.

Derfor er det vigtigt at vi bliver ved med at donere til Pakistan, så områderne der blev oversvømmet kan komme op på toppen igen. Medmenneskelighedsfølelsen bør være den dominerende følelse, når vi donerer penge til andre mennesker.

Børn, unge, kvinder og mænd har stadig hårdt brug for hjælp i Pakistan. Din donation til oversvømmelserne i Pakistan vil hjælpe alle i området, og lyset i tunnelen vil se klarere ud.
Selv det store band Outlandish lavede en gratis sang, som de dedikerede til hjælpen i Pakistan. Sangen hedder desuden After Every Rainfall Must Come a Rainbow.