Jordskælvet og tsunamien i Japan

Et af de størte jordskælv i verden var det som ramte i Japan. Med 9,0 på richterskalaen, så var det et gigantisk stort jordskælv, som chokerede det ellers velforberedte Japan. Det er nemlig Japan som er førende indenfor beskyttelse imod jordskælv og rystelser, men denne gang var både et jordskælv, en tsunami og 1235 efterskælv – en anelse for stor en mundfuld for de japanske myndigheder.

Meldingerne efter katastrofen fortæller os at der er over 15.000 døde, op mod 6.000 skadede og næsten 5.000 savnede. Det er store tal, og katastrofen er endnu ikke stoppet. Selvom redningsarbejdet og genopbygningsarbejdet er gået hurtigt, takket være de mange nødhjælpsorganisationer og frivillige der er stormet til Japan, så er det langt fra færdigt endnu.

Der er nemlig det store spørgsmål vedrørende atom-kraftværket i Fukushima. Myndighederne i Japan har stadig ikke fået styr på nedsmeltningen i atom-kraftværket, og det er derfor stadig et meget lukket område for nysgerrige blikke. Myndighederne i Japan forsikrer dog resten af verden om, at der ikke er grund til bekymring.

Mange vågnede op 11. marts til et sandt nyhedsinferno om Japan, for der strømmede billeder og videoer ind af den altødelæggende tsunami. Tsunamien blev udløst efter det enorme jordskælv, og der var rigtig mange ødelæggelser forbundet med tsunamien. Bølgerne nåede helt op til en 10 meters højde, og jordskælvet var også skyld i mindre tsunamier på USA’s østkyst samt Hawaii.

Vi nærmer os med hastige skridt 5 måneders dagen for den ødelæggende katastrofe, og der er faktisk kommet før/efter billeder frem af ødelæggelserne. Det ser ud til at Japans effektive myndigheder har ryddet meget af vejen, og de internationale nødhjælpsorganisationer har med folks donationer kunnet hjælpe japanere i nød.

Selvom Fukushima kraftværket stadig vækker nervøse tanker hos folk overalt i verden, så har man allerede taget vigtige tiltag i Japan. Man er kommet med råd om hvordan man kan undgå nedsmeltninger som er forårsaget af jordskælv og tsunamier, men uanset hvor forberedt et land er, så kan moder natur altid ødelægge alle forhindringerne. Dette er Japan et eksempel på.

Hvis du har doneret og støttet Japan i genopbygningsfasen, så bør du have et stort TAK og selvom du ikke har støttet Japan, så kan du faktisk altid nå at støtte hårdt ramte områder. Du kan via de forskellige hjælpeorganisationer på denne hjemmeside, finde udsatte områder der har hårdt brug for din støtte.