Hjælp Afrika

Når man snakker om støtte og donationer, så tænker folk altid på Afrika. Afrika er nok det kontinent, som der er snakket mest om, når det gælder nødhjælp. Det er også derfor at folk altid associerer fattigdom med Afrika, men heldigvis er det ved at forbedre sig.

Mange eksperter mener, at vi i nogle afrikanske lande kommer til at se et økonomisk boom, som der også skete i Kina og Indien. Det er dog ikke alle afrikanske lande, der kommer til at få del i dette økonomiske og sunde boom. De lande som ikke får en økonomisk vækst vil oftest forblive fattige, og nogle af landenes udvikling vil endda gå i den forkerte retning.

Selvom der er pumpet over 500 milliarder dollars ind i de Afrika fra verdens regeringer, så har det stadig ikke hjulpet på udviklingen, og det er der flere grunde til. Blandt andet er korruption en af de største årsager til, at Afrika stadig er et fattigt kontinent.

Når pengene ankommer til de magthavende i de afrikanske lande, så ender de ofte helt forkerte steder. Nogle magthavende vælger at købe våben og dermed øge magten, mens andre spilder penge ud på fornøjelser. Disse ting gøres mens der er millioner og atter millioner af fattige i Afrika.

Det er netop også dette argument, som nogle mennesker benytter, når de skal svare på hvorfor de ikke donerer penge til Afrika. Men heldigvis har nødhjælpsorganisationerne forklaret, at de ikke bare giver penge til de magthavende i det land, som skal hjælpes. Nødhjælpsorganisationerne bygger nemlig et samfund op på ny, da de hjælper med infrastruktur, boliger, selvforsynende projekter mm.

Det er nemlig vigtigt for de fleste nødhjælpsorganisationer, at afrikanerne kan klare sig selv. De hjælper nemlig afrikanerne med at hjælpe sig selv, så de en dag kan køre et problemfrit samfund. Selvom et problemfrit samfund er utopi, så kan de afrikanske lande måske stoppe størstedelen af fattigdommen.

I hele verden er der faktisk 2,7 milliarder mennesker, der lever for under 11 kroner om dagen. Når vi her i Danmark f.eks. køber en cola fra en kiosk, så bruger vi hvad der svarer til et dagsbudget for 2,7 milliarder mennesker på planeten. Når vi så tager ud og spise med en bekendt, så kan vi let bruge 2,6 milliarder menneskers månedsbudget på kun to timer. Det giver i hvert fald stof til eftertanke.

Hvis du gerne vil hjælpe Afrika og støtte igennem en nødhjælpsorganisation, der hjælper afrikanerne til at hjælpe sig selv, så kan du læse mere om de forskellige nødhjælpsorganisationer på denne hjemmeside.