Afrikas Horn – Tørken i Afrika

Afrika er ofte blevet markedsført som et af de fattigste steder på jorden, ja faktisk er det flere gange blevet nævnt som det absolut fattigste kontinent på kloden. Desværre er disse udsagn rigtige, da der findes utroligt mange fattige mennesker i Afrika.

Ser man på de 15 lande, som har den højeste procentdel af befolkningen der lever for under 6 kroner om dagen, så er alle 15 lande placeret i Afrika. Disse tal og data viser hvor hårdt Afrika er ramt, og anno 2011 ser det ud til, at den negative udvikling forstærkes.

Afrikas Horn er nemlig ramt af den værste tørke i 60 år, og det berører ca. 10 millioner mennesker, som er ramt af den alt-ødelæggende tørke. Katastrofen har alarmeret alle nødhjælpsorganisationer, og FN er flere gange gået offentligt ud og påpeget vigtigheden af hjælp til Afrikas Horn. Der er nemlig katastrofe-alarm, og hungersnød kan være skyld i at flere tusinder af mennesker kommer til at miste livet i Afrika. Derfor er der nu, mere end nogensinde, brug for hjælp til Afrika.

Afrikas Horn er det mest udsatte område i Afrika lige nu, og geografisk set ligger Afrikas Horn i den østlige del af Afrika og omslutter blandt andet landende Somalia og Etiopien. Du kan på alle nødhjælpsorganisationers hjemmesider donere til Afrika, og tørken ser ikke ud til at forsvinde lige med det samme. Faktisk mener eksperter at regnens udeblivelse vil fortsætte og dermed udsætte flere menneskers liv for livsfare.

Afrikas Horn er ramt af den værste tørke i 60 årHvis ikke du allerede har doneret til Afrikas Horn, så anbefales det at du gør det, da vi danskere især er heldige. Vi er heldige fordi det regner i Danmark, selvom vi dog netop har haft store og ødelæggende oversvømmelser. Selvom vi synes at regnen er irriterende, så er der altså et sted i verden som har hårdt brug for den regn, som vi tager for givet. Den regn som regner i Danmark kunne være med til at undgå en meget stor hungersnødskatastrofe i det østlige Afrika.

Netop derfor bør vi danskere hjælpe Afrika på benene efter den værste tørke i 60 år, som desværre bliver ved i meget lang tid endnu. Det er vores pligt som mennesker, at hjælpe et andet menneske til en bedre tilværelse, for uden en hjælpende hånd, så ville store dele af Afrika ikke eksistere.

Har du doneret til Afrikas horn, så vil vi herfra denne hjemmeside give dig et stort tak. Det er nemlig et fantastisk stort arbejde du hjælper til med, og dine donationer vil bestemt hjælpe sultende børn, kvinder og mænd i det østlige Afrika.

Støt Folkekirkens Nødhjælp i kampen mod den værste tørke i 60 år – giv et bidrag her.