Afhjælp Sygdomme

Helbredet er nok en af de vigtigste ting her i livet, hvis ikke det vigtigste. Et godt helbred kan man ikke købe sig til, så det handler om at beskytte sin krop imod ting, der ikke gavner den. Når du så alligevel bliver ramt af en sygdom, så er det altid andre mennesker der hjælper en på benene igen. Sådan er det f.eks. også med kræft. Vi bliver nødt til at hjælpe hinanden, hvis vi alle skal stå på vores ben.

Vi har alle på en eller anden måde forbindelse til en kræftsyg patient. Måske er det vores mor eller vores bedsteforældre, uanset hvem det er, så ved vi at det er en hård sygdom. Heldigvis er der mange hjælpeorganisationer, der prøver at udvikle medicin til f.eks. kræftsyge patienter. Takket være disse hjælpeorganisationer, så kommer man tættere på helbredelsen af kræft, og hvordan man kan forebygge sygdommen.

Der er blandt andet hjælpeorganisationen Kræftens Bekæmpelse, som både informerer og bekæmper kræft. Mange af organisationens midler bliver brugt til forskning for en kur mod kræft. Vi bør alle rose Kræftens Bekæmpelse for det store arbejde, som de gør for kræftpatienterne – mere end alt andet ønsker de at sygdommen kræft bliver et levn fra fortiden.

Det du kan gøre, er at støtte kræftpatienter moralsk, hvis du kender nogle. Det betyder nemlig alt for dem. Den psykiske del af en sygdom er virkelig hård, og når en kræftpatient bliver overladt til sine egne tanker, så kan det meget hurtigt gå ned ad bakke. Tænker kræftpatienten negativt, så føler kræftpatienten sig mere syg, også selvom man ikke medicinsk kan se en forværring af sygdommen.

Du kan også støtte Kræftens Bekæmpelse i deres kamp mod sygdommen kræft. De forsker nemlig i metoder til at fjerne kræften på bedst mulig vis, og de har en kæmpe database, som selv læge-verdenen gør brug af. Støtter du dem økonomisk, så er du med til at give dem flere midler til forskning, så de kan med dine og alle andres bidrag fortsætte deres ivrige kamp.

Forhåbentlig så vil kræft være en sygdom, som den sorte pest er det i dag. Vi kigger nemlig tilbage på verdenshistorien, og er glade for at den sorte pest er udryddet. Måske vil menneskerne i fremtiden også kigge tilbage, akkurat som vi gør nu, og tænke på kræft og dens lidelser den gav for datidens mennesker.

Et bidrag til Kræftens Bekæmpelse vil i hvert fald være et skridt imod den retning.