Red Orangutangen

Adopter en orangutang og hjælp til med at redde verdens sidste bestand af orangutanger. BOS Red Orangutangen er en forening som arbejder for, at redde den udrydningstruede orangutang. Bestanden reduceres årligt med omkring 6.000 orangutanger, og med det tempo kan orangutangen være udryddet i regnskoven om blot 10 år, da der i dag kun er ca. 45.000 orangutanger tilbage i verden. En katastrofal udvikling som skyldes bl.a. krybskytteri, og at regnskoven mindskes med hvad der svarer til en fodboldbane hvert sekund.

Red Orangutangen beskytter lige nu ca. 10 % af verdens vilde orangutanger. Ca. 1.000 orangutanger er på rehabiliteringscentre, og ca. 3.000 lever i beskyttede regnskovsområder. Uden donationer var dette ikke muligt. Udover at redde den udrydningstruede orangutang, så hjælper dine bidrag også med, at bevare regnskoven.

Orangutangen er den eneste egentlige trælevende menneskeabe, og orangutang betyder på malaysisk “Skovens menneske”. De lever på Borneo og Sumatra, i de områder der stadig har regnskov tilbage. De bliver op til 35 år i naturen. I fangenskab er den ældste orangutang registreret til at være blevet 56 år.

Blandt de projekter, som BOS Red Orangutangen støtter, er danske Lone Dröscher Nielsens rehabiliteringscenter i det centrale Borneo. DR1 har flere gange vist Lone og hendes arbejde i dokumentaren “Kvinden med aberne” samt BBCs produktion “Lones aber“. Ved at adoptere en orangutang, så hjælper du med til bl.a. at støtte Lones arbejde på Borneo.

Red Orangutangen redder, blandt flere projekter, vilde orangutanger, hvis deres hjem i regnskoven er blevet ødelagt. Forældreløse orangutanger bliver rehabiliteret og siden hen genudsat. Uden denne hjælp ville de dø eller blive en del af ulovlig handel med kæledyr.

Red Orangutangen er medlem af ISOBRO, som er indsamlingsorganisationernes brancheorganisation.

Kunne du tænke dig, at være med til, at redde verdens bestand af orangutanger, så kan du for 100 kr. om måneden adoptere en orangutang. Efter din betaling får du ca. 4 gange om året information om den orangutang du har adopteret, samt historien bag. Du kan læse mere her, om hvordan du adopterer en orangutang.